DB Schenker opent grootste logistiek centrum in Spanje

Logistiekprofs op 9 November 2017

Logistiek dienstverlener DB Schenker heeft in Madrid een logistiek centrum geopend op een terrein van 60.000 vierkante meter. Het betreft het grootste logistieke centrum van DB Schenker in Spanje.

Het nieuwe logistieke centrum beslaat acht voetbalvelden, bestaande uit twee magazijnen en een kantoorpand. Het eerste magazijn (10.170 vierkante meter) is opgezet als crossdock-gebied en heeft 112 hydraulische docks voor laden en lossen. Het tweede magazijn (1.680 vierkante meter) dient voor de opslag van lucht- en zeevrachtzendingen. Dit gebouw kan in de toekomst worden uitgebreid tot 2.900 vierkante meter. 

Vanuit de nieuwe locatie zal DB Schenker het binnenlandse en internationale vervoer over land en projectactiviteiten en de lucht- en zeevracht gaan verzorgen. DB Schenker is met 29 eigen kantoren al een van de grootste transportbedrijven in Spanje. De logistiek dienstverlener wil graag blijven groeien in het land. Met de bouw van het nieuwe pand is een investering van 22 miljoen euro gemoeid. In het gebouw zullen zo’n 150 mensen werkzaam zijn.