DB Schenker introduceert goods to man-robot in distributiecentrum

Logistiekprofs op 31 oktober 2019 | 2 minuten leestijd

DB Schenker zet in zijn distributiecentrum in Leipzig goods to man-robots in die tot 800 kilogram kunnen tillen. De robots zijn uitgerust met een systeem dat machine learning met 3D-camera’s combineert, wat ze in staat stelt adequaat op hun omgeving te reageren. 

DB Schenker draaide de afgelopen maanden een pilot met de robots. “We onderzoeken continu de mogelijkheden om innovaties van visionaire startups in onze bedrijfsvoering te integreren”, aldus Xavier Garijo, bestuurslid contractlogistiek bij Schenker.

Tijdens de pilot bleek dat de systemen het fulfilmentproces in Leipzig versnelden en werknemers zich konden toeleggen op de complexere taken. In de eerste maand legden de robots wekelijks een afstand van 26 kilometer af. 

De machines die de logistiek dienstverlener inzet komen van het Kroatische bedrijf Gideon Brothers. “Onze machines nemen de wereld waar zoals wij dat doen, door visuele input te verwerken en te begrijpen wat hen omringt en hoe dit verband houdt met hun taken”, zegt mede-oprichter Matija Kopić over het goods to man-systeem. Gideon Brothers ontving in een investeringsronde eerder deze maand een kapitaalinjectie van 2,65 miljoen euro. Daarmee ligt het totale groeikapitaal van de startup op 5 miljoen euro. 

Gerelateerde artikelen