DB Schenker bouwt nieuw logistiek centrum in Luxemburg
Bouw & Vastgoed 24.06.2020 | Branchenieuws

DB Schenker bouwt nieuw logistiek centrum in Luxemburg

DB Schenker breidt zijn activiteiten bij Luxemburg Airport uit. De vervoerder bouwt bij de luchthaven een nieuw logistiek centrum dat plek biedt aan honderd medewerkers. 

DB Schenker is sinds 1989 actief in Luxemburg. Het bedrijf startte als centrale luchtvrachthub en breidde door de jaren heen de acitiviteiten uit naar zeevracht, landtransport en logistieke dienstverlening. 

Nieuwe locatie

De logistiek dienstverlener ziet Luxemburg Airport als een van de belangrijkste Europese luchthavens. De hub biedt directe verbindingen naar belangrijke wereldwijde consumentenmarkten. Omdat verdere groei op de huidige vestiging niet mogelijk was, besloot DB Schenker op zoek te gaan naar een nieuwe bouwlocatie in de omgeving van Luxemburg Airport. Die werd gevonden in het Eurohub Center in Contern. Het nog te bouwen pand krijgt een oppervlakte van circa 15.000 vierkante meter, waarvan DB Schenker circa 7.000 vierkante meter van WDP huurt. 

Uitbreiding laad- en loscapaciteit en VAL

“Vanuit onze nieuwe terminal kunnen wij een volledige serviceportfolio in de gehele supply chain aanbieden,” zegt Axel Quadt, Managing Director Schenker Luxemburg. “De nieuwe faciliteit geeft ons de mogelijkheid de laad- en loscapaciteit van luchtvrachtzendingen aanzienlijk te verhogen. Tevens zullen we onze value added services en groupagediensten met aansluiting op het DB Schenker-netwerk verder uitbreiden.”

De nieuwe locatie wordt naar verwachting eind 2021 in gebruik genomen. 

Plaats een reactie (0)

Reageren