Danone bouwt XXL-distributiecentrum naast fabriek
Bouw & Vastgoed 12.11.2020 | Branchenieuws

Danone bouwt XXL-distributiecentrum naast fabriek

Danone betrekt in Cuijk een nieuw megadistributiecentrum. Naast de fabriek van het voedingsmiddelenbedrijf verrijst een pand van 56.000 vierkante meter. 

Danone huurt het pand van VolkerWessels Logistics Development, dat deze maand met de bouw start. Het nieuwe distributiecentrum moet Danone helpen bij het verbeteren en versnellen van de Europese distributie. Vanuit Cuijk bedient Danone apotheken, ziekenhuizen en retailers.

Het dc komt te staan op bedrijventerrein Laarakker. Nutricia, onderdeel van Danone, opende hier in 2019 een melkpoederfabriek. Het dc komt naast deze fabriek te staan. Bedrijventerrein Laarakker is onderdeel van AgriFood Capital, een samenwerkingsverband van ondernemers, overheden en onderwijsinstellingen in de regio Noordoost-Brabant. 

Bij de bouw mikt VolkerWessels op duurzaamheidscertificaat BREEAM Very Good. Het ‘all electric’ distributiecentrum moet Danone helpen om op deze locatie uiteindelijk een CO2-neutrale operatie te realiseren. 

Danone is naar verwachting vanaf het vierde kwartaal van 2021 operationeel in Cuijk. Er gaan zo'n honderd medewerkers in het nieuwe pand aan de slag. 

Plaats een reactie (0)

Reageren