Damen implementeert nieuwe scanoplossing voor logistieke operatie
19.12.2017 | Branchenieuws

Damen implementeert nieuwe scanoplossing voor logistieke operatie

Damen Shipyards Gorinchem heeft een nieuwe scanapplicatie geïmplementeerd. De scheepsbouwer heeft daarnaast gekozen voor nieuwe hardware voor een deel van het logistieke proces. 

De combinatie van nieuwe soft- en hardware moet ervoor zorgen dat de servicegraad van Damen verhoogd wordt en de productiviteit stijgt. Damen rolt de Panasonic Toughpad FZ-N1 robuuste handheld wereldwijd over de verschillende werven uit. In eerste instantie zaten er geen nieuwe handhelds in de planning, maar gedurende het project werd de behoefte aan nieuwe hardware steeds groter, zo laat het bedrijf weten. 

Lees ook: Damen wint Nederlandse Logistiek Prijs

Damen was op zoek naar een all-in-one device waarbij de gebruikers in een compact design konden beschikken over een tablet, een smartphone en een barcodescanner. Arjan van Doorn, Solution Manager voor logistiek bij Damen Shipyards Gorinchem: “Onze keuze voor deze nieuwe oplossing was gericht op het verbeteren van de connectiviteit en de mogelijkheden met handhelds. De voorgangers hadden geen 4G-mogelijkheden. Met de nieuwe handhelds kan alles ‘on the spot’ verwerkt worden zonder op zoek te moeten gaan naar een WiFi-spot met een stabiele verbinding." 

Plaats een reactie (0)

Reageren