Dag van het Veilige Magazijn wordt online event

Logistiekprofs op 26 januari 2021 | 2 minuten leestijd

De Dag van het Veilige Magazijn wordt dit jaar online georganiseerd. Op woensdag 24 maart volgen deelnemers digitaal workshops en sessies op het gebied van gezond en veilig werken. 

Dit jaar staat de Code Gezond en Veilig Magazijn centraal, een initiatief van evofenedex en BMWT. De organisatoren stellen dat er al veel ten goede is veranderd. Toch vindt er nog altijd om de werkdag een ernstig ongeval plaats in Nederlandse magazijnen. Daarbij valt te denken aan aanrijdingen of vallende ladingen. Veel bedrijven zouden de risico’s op de werkvloer onvoldoende in kaart hebben gebracht. 

Veiligheid op de agenda

Sander Nieuwenhuizen, senior manager bij evofenedex: “Om dit te verbeteren is er meer nodig dan het aanpassen van bijvoorbeeld de verkeersregels of middelen voor intern transport. Veiligheid moet onderdeel worden van de dagelijkse bedrijfscultuur.”

De Code Gezond en Veilig Magazijn moet integratie in de dagelijkse bedrijfscultuur bevorderen. Het bevat praktische tips en handvatten voor zowel grote als kleinere bedrijven, aldus Jan Hommes, directeur van BMWT. “Daarbij gaan we vooral uit van de beste balans tussen mens, proces, techniek en omgeving. Maar de Code Gezond en Veilig Magazijn is waardevol voor elk bedrijf. Belangrijk is dat bedrijven beginnen met het maken van een plan van aanpak en dat ze veiligheid op de agenda zetten.”

Online evenement

Het online evenement op 24 maart is bedoeld voor iedereen die verantwoordelijk is voor de veiligheid binnen de opslag van goederen of werkt in magazijnen en distributiecentra. Inschrijven kan hier

Gerelateerde artikelen