Dachser wordt strategisch logistiek partner van Euro Craft
Transport & Distributie 24.08.2020 | Branchenieuws

Dachser wordt strategisch logistiek partner van Euro Craft

Dachser wordt de preferred carrier van Euro Craft, een Europese inkoopgroep voor de bouw- en industriesector. Door de samenwerking tussen de twee partijen ontstaan synergievoordelen voor aangesloten retailers van Euro Craft. 

Dachser vervoert jaarlijks al zo'n 5 miljoen doe-het-zelfzendingen en levert dagelijks aan 18.000 bouwmarkten in heel Europa. Als strategisch partner van Euro Craft zullen er ongetwijfeld meer bouwmarkten volgen; bij de inkoopgroep zijn ruim 2.250 detailhandels aangesloten. De logistiek dienstverlener heeft voor deze branche twintig jaar geleden al DACHSER DIY-Logistics opgericht, een industrie-oplossing die is afgestemd op de eisen van de doe-het-zelf- en tuinbranche.

Euro Craft werkt met meerdere strategische partners om zo kosten- en inkoopvoordelen te creëren voor aangesloten retailers. Via DACHSER DIY-Logistics kunnen bouwmarkten bijvoorbeeld gemakkelijker nieuwe landen betreden. “Dachser als onze Europese logistieke partner bemachtigen is een belangrijke strategische stap, die onze partners uitstekende synergie-effecten biedt", verklaart Peer de Lange, general manager bij Euro Craft. "Met Dachser hebben we een betrouwbare partner aan onze zijde die zorgt voor topkwaliteit, betrouwbaarheid en een naadloos Europees netwerk."


Plaats een reactie (0)

Reageren