DACHSER wint Duitse MVO-Award voor maatschappelijke betrokkenheid

Logistiekprofs op 5 November 2018

DACHSER heeft de Duitse MVO-award in de categorie ‘Maatschappelijke betrokkenheid’ in de wacht gesleept. De logistiek dienstverlener ontving de prijs voor haar samenwerking met kinderhulporganisatie Terre des Hommes. 

De MVO-Award werd aan DACHSER aangeboden door het CSR-forumDACHSER werkt sinds 2005 samen met Terre des Hommes in de Noord-Indiase deelstaat  Uttar Pradesh. Het project heeft als doel kinderrechten te beschermen, toegang tot scholing en beroepsopleiding te verbeteren en het behoud van natuurlijke hulpbronnen te waarborgen. In 2017 lanceerde de twee partijen hun eerste jongerenuitwisselingsproject. Vijf jongeren uit Duitsland gingen naar de projectgebieden in Uttar Pradesh. In ruil daarvoor kwamen vijf jongeren uit India naar Duitsland, waar ze deelnamen aan een week van evenementen, georganiseerd door DACHSER, Terre des Hommes en de stad Kempten. 

Terre des Hommes en DACHSER lanceerden kort daarna een tweede project. Het doel van dit project is Young Professionals van DACHSER, studenten van het Terre des Hommes-netwerk en een groep jonge mensen uit Livingstone (Zambia) samen te brengen.

Afbeelding: Links: Bernhard Simon, CEO van DACHSER SE. Rechts: Edgar Marsh, voorzitter van het Presidium van Terre des Hommes in Duitsland