Dachser krijgt Koning op bezoek

Logistiekprofs op 3 July 2020

Koning Willem-Alexander bracht op woensdag een werkbezoek aan logistiek dienstverlener Dachser. Bij het bezoek ging speciale aandacht uit naar Dachser als leerbedrijf, omdat alle stagiaires er tijdens de coronacrisis in dienst zijn gebleven.

Samenwerkingsorganisatie Beroepsonderwijs Bedrijfsleven (SBB) ziet dat er door de coronacrisis extra druk is ontstaan op de beschikbaarheid van leerplekken. SBB lanceerde daarom het actieplan ‘Stages en Leerbanen’. In dit kader bracht Koning Willem-Alexander een bezoek aan Dachser in Waddinxveen, een door SBB erkend leerbedrijf. 

Aansluiting beroepsonderwijs op bedrijfsleven

Willem-Alexander kreeg een rondleiding door de loods in Waddinxveen en sprak met een aantal studenten en stagebeleiders. De Koning nam vervolgens deel aan twee rondetafelgesprekken over de aansluiting van beroepsonderwijs op het bedrijfsleven. In het eerste gesprek vertelden vertegenwoordigers van leerbedrijven uit de horeca, het campingwezen en het Scheepvaart- en Transportcollege Rotterdam over de impact van de coronacrisis op de stagebegeleiding en de opleiding van de studenten. 

Het tweede gesprek ging over beleidsontwikkeling op zowel Rijks- als sectoraal en regionaal niveau. De Koning sprak met vertegenwoordigers van het ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid, de gemeente Gouda, opleidingsinstituut ROC Mondriaan en het Centraal Bureau Levensmiddelenhandel over beleidsmaatregelen om jeugdwerkloosheid aan te pakken.   

Leerbedrijf

Dachser biedt stage- en leerwerkplekmogelijkheden voor BBL’ers, BOL’ers en afstudeerders, op bijna elke afdeling: warehousing, overslag, lucht- en zeevracht, customer service, IT, secretariaat en commerciële beroepen. In de verkiezing ‘Beste leerbedrijf’ in 2018 en 2019 werd de logistiek dienstverlener uitgeroepen als sectorwinnaar in de provincie Zuid-Holland.

‘’We weten als geen ander hoe belangrijk onze mensen zijn, zeker op het mbo-niveau en het is goed te zien dat de visie van Dachser uiteindelijk dus zelfs tot aan Het Koninklijk Huis is op gevallen”, aldus Aat van der Meer, Managing Director van Dachser in de Benelux. “Dat wij vereerd zouden worden met een koninklijk bezoek is natuurlijk prachtig om mee te maken, voor alle medewerkers van Dachser in Waddinxveen, maar ook voor ons als management.”