DACHSER heeft recordaantal medewerkers in dienst Leerlingen van het trainingsprogramma van DACHSER
Personeel & Arbeidsmarkt 04.10.2018 | Branchenieuws

DACHSER heeft recordaantal medewerkers in dienst

DACHSER heeft momenteel meer dan 30.000 medewerkers in dienst. Een record voor het familiebedrijf, dat het succes toeschrijft aan de bloeiende arbeidsmarkt. De logistiek dienstverlener zet de komende tijd in op het opleiden van jong personeel. 

Eind 2017 telde DACHSER nog 29.098 werknemers. Na zes maanden is dat aantal met zo´n 5 procent gestegen. "Het personeel is en blijft onze grootste kracht", zegt ceo Bernhard Simon in een persbericht. "Onze medewerkers plaveien de weg naar een wereldwijd transportnetwerk, organiseren overal opslag- en afleverprocessen en zijn ons visitekaartje naar klanten."

In Duitsland, waar het hoofdkantoor van DACHSER gevestigd is, werken 16.246 werknemers. Het bedrijf zegt tevens een nieuw record met haar stage- en opleidingsmogelijkheden te hebben bereikt. Dit jaar kozen 732 jonge mensen in Duitsland voor een opleiding of stage bij de logistiek dienstverlener. In Nederland worden momenteel 50 mensen opgeleid in verschillende logistieke functies. 

Populair zijn op dit moment opleidingen voor expeditie- en logistiek specialist, loodsmedewerker en vrachtwagenchauffeur. "In onze branche is gekwalificeerd personeel de cruciale factor voor groei. Om onze groei te kunnen blijven continueren hebben we goed opgeleide en gemotiveerde medewerkers nodig", stelt Vera Weidemann, Manager Corporate Human Resources bij DACHSERPlaats een reactie (0)

Reageren