Dachser en Fercam versterken groupage en contractlogistiek in Italië

Logistiekprofs op 12 september 2023 | 2 minuten leestijd

Fercam gaat haar divisies Distributie (groupage) en Logistiek (contractlogistiek) onderbrengen in een joint venture met Dachser onder de naam ‘Dachser & Fercam Italia S.r.l.’. Met een aandeel van 80 procent in de nieuwe onderneming versterkt en vervolledigt Dachser zijn Europese netwerk. De overdracht van de zeggenschap moet nog worden goedgekeurd door de relevante mededingingsautoriteiten.

Volgens de voorwaarden van de overeenkomst die door de twee ondernemingen is ondertekend, zal Fercam haar divisies Fercam Distribution (groupage) en Fercam Logistics (contractlogistiek) loskoppelen van Fercam AG en tegen het einde van het jaar integreren in de nieuwe onderneming. Deze twee divisies, waar 920 mensen werkzaam zijn op 43 locaties in Italië, genereerden ongeveer 400 miljoen euro aan inkomsten in 2022.

Fercam wil groeien

Fercam AG zal een aandeel van 20 procent bezitten in Dachser & Fercam Italia S.r.l. 

Fercam Transport, Fercam Air & Ocean en Fercam Special Services – inclusief alle internationale dochterondernemingen – blijven exclusief eigendom van Fercam AG en zullen geen deel uitmaken van de nieuwe joint venture. Fercam is van plan om verdere groei en internationalisering van deze divisies in de toekomst te bevorderen, ook overzee.

“Als familiebedrijven zijn Dachser en Fercam verenigd door een begrip van waarden-georiënteerd management dat de toekomstige levensvatbaarheid van het bedrijf over generaties verzekert. Daarom zijn we des te meer verheugd dat we nu onze band nog verder versterken, voortbouwend op onze 20-jarige samenwerking om deze joint venture in Italië op te richten,” zegt Bernhard Simon, voorzitter van de raad van commissarissen van Dachser.

Europees netwerk

De meerderheidsovername van Fercam’s groupage- en contractlogistieke activiteiten is de derde grote overname die Dachser heeft gedaan om zijn transport- en logistieke netwerk in Europa uit te breiden, na Graveleau (Frankrijk, 1999) en Azkar (Spanje, 2013). “Met deze overname dichten we het laatste gat en ronden we ons eigen netwerk voor groupage en contractlogistiek in de belangrijkste continentale Europese markten af”, legt Burkhard Eling, CEO van Dachser, uit. “Onze focus blijft liggen op autonome en duurzame groei. Daarnaast hebben we dit jaar onze aanwezigheid in belangrijke markten zoals de Benelux, Australië, Japan en nu ook Italië versterkt door gerichte overnames.”

Gerelateerde artikelen