Dachser breidt opslagcapaciteit uit in Nederland

Logistiekprofs op 11 januari 2024 | 5 minuten leestijd

Dachser in Waddinxveen gaat wederom een nieuw warehouse voor contractlogistiek in gebruik nemen. De bouw van het pand is in volle gang en wordt naar verwachting in juni 2024 opgeleverd. Het nieuwe warehouse biedt ruimte voor 10.000 pallets, waardoor de totale opslagcapaciteit van Dachser in Waddinxveen op 55.000 palletplaatsen komt.

Het warehouse wordt gebouwd op het Distripark Doelwijk aan de A12. Dachser is al jaren met meerdere panden ruim vertegenwoordigd op het industriepark. Het nieuwe warehouse brengt het totaal aantal panden op deze locatie op vijf. De strategische locatie aan de A12, ook wel de A12-corridor genoemd, bevindt zicht dicht bij de Rotterdamse haven en luchthaven Schiphol.

De logistiek dienstverlener heeft snel gehandeld toen deze kans voorbij kwam. “In de afgelopen jaren zijn er veel bedrijven bijgekomen op het industrieterrein. Dit nieuwe warehouse is daarom een mooie uitkomst. Het helpt ons om te voldoen aan de groeiende vraag naar opslagruimte en zorgt ervoor dat we klaar zijn voor de toekomst”, vertelt Edwin Vermeulen, general manager Dachser Logistics Center Rotterdam. “Als betrouwbare logistieke partner willen we onze klanten stabiliteit en flexibiliteit bieden. Met dit nieuwe warehouse kunnen we niet alleen voldoen aan de toenemende vraag, maar ook sneller schakelen in de toekomst.”

Alles op één plek

Een ander bijzonder gegeven van het nieuwe warehouse is dat het op loopafstand ligt van de andere vier panden van Dachser in Waddinxveen. In deze panden vinden verschillende activiteiten plaats: Air & Sea Logistics, Contract Logistics en Road Logistics. “Dit betekent dat we alles dicht bij elkaar hebben, wat heel efficiënt werkt voor onze Europese distributieactiviteiten. Onze collega’s die in de verschillende gebouwen werken, kennen elkaar goed en werken samen als één grote familie. Doordat we alles op één plek hebben, vervalt bijvoorbeeld het afhaalproces. Hierdoor kunnen we onze klanten nog snellere en betrouwbaardere doorlooptijden aanbieden. Bovendien hebben de klanten één centraal aanspreekpunt voor alle activiteiten.”

In 2020 opende de logistiek dienstverlener al een gloednieuw warehouse voor contractlogistiek in Waddinxveen. De afgelopen jaren hebben uitgewezen dat de combinatie van de innovatieve ontwikkelingen binnen de divisie Contract Logistics en de strategische ligging een ideale match blijken te zijn. Het doel was destijds om ruimte te creëren voor de sterke groei in contractlogistiek en om de synergie tussen de warehousing- en distributieactiviteiten te versterken. Met het nieuwe warehouse is de logistiek dienstverlener nog beter in staat om deze koers voort te zetten.

Kennis op voorraad

Niet alleen in Waddinxveen breidt Dachser zijn opslagcapaciteit uit. Aan de andere kant van Nederland, ook aan de A12 en vlakbij het Roergebied, is de Dachser-vestiging in Zevenaar vorig jaar begonnen met de opstart van contractlogistiek. Het team in Zevenaar richtte zich eerst grondig op het verwerven van alle benodigde kennis, competenties en systemen voor contractlogistiek. Omdat dit een nieuwe stap was voor de vestiging, namen ze goed de tijd om alles tot in de puntjes voor te bereiden. Daarna is het warehouse vanaf maart 2023 in gebruik genomen en biedt het met een oppervlakte van 10.000 vierkante meter plek voor 20.000 pallets.

Toen de geur van vers beton nog in de lucht hing, reed de eerste vrachtwagen al het terrein op. Wat aanvankelijk met slechts één enkele trailer begon, groeide al snel uit tot meerdere trailers per dag. Voor de succesvolle opstart maakte de vestiging in Zevenaar niet alleen gebruik van de competenties binnen het wereldwijde netwerk van Dachser op het gebied van contractlogistiek, maar ook van de lokale kennis en ervaring die de collega’s van de vestiging in Waddinxveen de afgelopen jaren hebben opgedaan.

Over Dachser

Dachser, een familiebedrijf met hoofdkantoor in Kempten, Duitsland, biedt transportlogistiek, warehousing en op maat gemaakte diensten binnen twee bedrijfsgebieden Dachser Air & Sea Logistics en Dachser Road Logistics. Deze laatste is onderverdeeld in de twee business lines Dachser European Logistics en Dachser Food Logistics. Uitgebreide warehousing diensten en industrie specifieke oplossingen maken het aanbod compleet. Een naadloos netwerk – zowel in Europa als daarbuiten – en volledig geïntegreerde IT-systemen zorgen wereldwijd voor intelligente logistieke oplossingen.

Dankzij zo’n 32.850 werknemers op 379 locaties wereldwijd genereerde Dachser in 2022 een geconsolideerde netto-omzet van ongeveer 8,1 miljard euro. In hetzelfde jaar verwerkte de logistieke dienstverlener in totaal 81,1 miljoen zendingen met een gewicht van 42,8 miljoen ton. Dachser wordt vertegenwoordigd door eigen landenorganisaties in 41 landen.

Dachser is sinds 1975 actief in Nederland en heeft vestigingen in Waddinxveen (Rotterdam Logistics Center), Zevenaar (Zevenaar Logistics Center), Schiphol en Maastricht met ongeveer 550 werknemers.

Ga voor meer informatie over Dachser naar dachser.nl

Contactpersoon voor Dachser-mediarelaties:

Sebastiaan Hes

Communications Manager Benelux

Dachser Netherlands B.V.

Rotterdam Logistics Center

Distributieweg 1

2742 RB Waddinxveen

Tel.: +31 (0)180 635 910

E-mail: sebastiaan.hes@dachser.com

dachser.com

Gerelateerde artikelen