Dachser breidt emissievrije logistiek uit naar elf Europese steden

Logistiekprofs op 10 juni 2021 | 1 minuut leestijd

Vanaf eind volgend jaar wil Dachser in ten minste elf Europese binnensteden emissievrij leveren. De logistiek dienstverlener won in 2018 een prijs voor emissievrije stadslogistiek in Stuttgart. Die duurzame inspanningen breidt Dachser nu uit naar andere grote steden in Europa. 

In december 2018 won Dachser met een proefproject in Stuttgart een prijs voor duurzame stadslogistiek, gehouden door het Duitse federale ministerie voor milieu. Sindsdien opereert Dachser groen in de binnensteden van Stuttgart, Freiburg en Oslo. Eind 2022 doet het dat ook in Berlijn, München, Straatsburg, Parijs, Praag, Kopenhagen, Madrid en Porto. 

In het stadscentrum van die steden zal Dachser rondrijden met elektrische bestelwagens, vrachtwagens en vrachtfietsen, afgestemd op de lokale behoeften. De bakfietsen van Dachser zijn speciaal ontworpen voor stuk- en palletgoederen tot 250 kilogram. Zij beginnen hun tocht bij lokale hubs, die worden bevoorraad door e-trucks. Deze elektrische vrachtwagens worden optioneel ook ingezet in de stadscentra zelf, wanneer goederen door hun afmeting of gewicht niet geschikt zijn voor de fiets. 

Gerelateerde artikelen