DACHSER breidt aanwezigheid in Chili uit
Transport & Distributie 26.07.2018 | Branchenieuws

DACHSER breidt aanwezigheid in Chili uit

DACHSER heeft alle aandelen van zijn Chileense dochteronderneming overgenomen. Daarmee is de logistiek dienstverlener volledig gevestigd in het Zuid-Amerikaanse land. "We willen onze aanwezigheid uitbreiden." 

In 2009 betrad DACHSER de Chileense markt als onderdeel van een joint venture. De economie in het land staat volgens de dienstverlener bekend als één van de meest solide van Zuid- en Centraal Amerika. Bovendien speelt Chili een sleutelrol in de intra-Amerikaanse handel langs de Pacifische kust. 

"Ondanks het feit dat het in de loop van de geschiedenis verschillende perioden van crisis heeft gekend, is er sinds 2000 een belangrijke en stabiele groei", zegt Guido Gries, Managing Director van DACHSER Air & Sea Logistics Amerika. "Daarbij heeft Chili nauwe economische en handelsrelaties met Argentinië, Brazilië, Azië, Oceanië en Europa. We willen onze aanwezigheid uitbreiden en DACHSER Chili nauw integreren in ons wereldwijde logistieke netwerk.´´

Frank Habermann, algemeen directeur van DACHSER Chili S.A., werd in 2013 aangesteld om de verkoopafdeling voor de landenorganisatie verder te optimaliseren. "Wij bieden onze klanten het volledige scala aan diensten: lucht- en zeevracht met professionele douane-inklaring; warehousing en value added services; en zware en speciale transporten, voor onder andere de mijnindustrie, dat een groot deel omvat van de Chileense economie´´, zegt Habermann.

DACHSER Chili S.A., gevestigd in de hoofdstad Santiago, heeft momenteel 22 werknemers en genereert jaarlijks ongeveer 6,3 miljoen euro omzet.

Plaats een reactie (0)

Reageren