Dachser betrekt nieuw warehouse bij Rotterdam

Logistiekprofs op 1 juli 2022 | 2 minuten leestijd

Dachser heeft maandag de deuren van zijn nieuwe warehouse geopend. Door het extra pand beschikt de logistiek dienstverlener in Waddinxveen over een totale opslagcapaciteit van 50.000 vierkante meter, met plaats voor 55.000 pallets. 

De logistiek dienstverlener heeft in Nederland vestigingen in Waddinxveen (Logistics Center Rotterdam), Zevenaar (Logistics Center Zevenaar), Schiphol en Maastricht. Het nieuwe warehouse in Waddinxveen is een uitbreiding van het bestaande Logistics Center Rotterdam. 

Extra ruimte komt goed van pas

De nieuwbouw beslaat meer dan 17.000 vierkante meter aan opslagruimte. Met de bouw was al voor COVID-19 gestart, maar juist de afgelopen maanden bleken die extra vierkante meters zeer gewenst. “Met name in de sectoren waar wij actief in zijn zoals tuinieren, doe-het-zelf, sportartikelen, cosmetica en elektronica geven mensen meer geld uit”, constateert René van Zandbergen, Contract Logistics Manager Dachser Benelux. “De extra opslagcapaciteit is daarom nu nog harder nodig en een deel van de nieuwe vloer is alweer gevuld.” 

De logistiek dienstverlener verwacht verder dat de Brexit veel invloed zal uitoefenen op warehousing. “Veel bedrijven verplaatsen de opslag van hun goederen naar het Europese vasteland. De fiscale voordelen in Nederland maken het aantrekkelijk voor bedrijven over de hele wereld.”

Verbinding met andere landen

Het Dachser Logistics Center Rotterdam is gelegen op Distripark Doelwijk, aan de A12. Het ligt op op 40 kilometer afstand van de haven van Rotterdam en op 45 kilometer van Schiphol. “Door deze strategische ligging met directe aansluiting op ons Europees groupage netwerk, zijn onze klanten direct verbonden met Europa en de rest van de wereld”, besluit Edwin Vermeulen, General Manager Dachser Logistics Center Rotterdam.

Gerelateerde artikelen