03.06.2015 | Branchenieuws

‘Cybersecurity krijgt te weinig aandacht in logistieke keten’

Omdat cybersecurity niet hoog op de agenda van logistieke bedrijven staat, kunnen er gevaarlijke situaties ontstaan. Dat constateert de Raad voor Logistieke Kennis van EVO. Bedrijven zouden daarom samen moeten kijken naar de invloed die moderne middelen op de logistieke keten hebben.

Uitdagingen door Internet of Things
De opkomst van het Internet of Things (IoT) zorgt ervoor dat er steeds meer data beschikbaar is. Daar kunnen bedrijven hun voordeel mee doen, maar het brengt ook nieuwe uitdagingen op het gebied van cybersecurity met zich mee. Fysieke apparaten worden goed beveiligd, maar alle informatie die deze apparaten genereren, worden vaak over het hoofd gezien. Omdat internetcriminaliteit alleen maar zal toenemen, ontkomen bedrijven in de logistiek niet aan een goede beveiligingsstrategie en de inzet van zoveel mogelijk veiligheidsmaatregelen. Daarbij kan worden gedacht aan databeveiliging en bijvoorbeeld risicomanagement.

Maatregelen die bedrijven kunnen nemen
EVO wil cybersecurity onder de aandacht van logistieke bedrijven brengen en laat daarom Wilma van Dijk, directeur van het Cyber Security Center aan het woord op het EVO SCM-congres. Zij vertelt bedrijven welke maatregelen zij kunnen nemen. Volgens Van Dijk zijn er sterke cybernooddiensten nodig die een grote aanval kunnen afslaan en schade kunnen herstellen. Daarnaast wil zij samenwerken met organisaties tegen internetfraude waarbij valse adressen van computers gebruikt worden om een website of een server plat te leggen.

Redactie LogistiekProfs

Plaats een reactie (0)

Reageren