Crown komt met eigen lithium-ion-batterijen voor vorkheftrucks

Logistiekprofs op 26 augustus 2020 | 2 minuten leestijd

Crown komt met een eigen reeks lithium-ion-batterijen en opladers. De zogenoemde V-Force batterijen zijn beschikbaar voor alle vorkheftrucks van Crown. 

De intralogistieke specialist wil vlootbeheerders met deze stap beter kunnen bedienen. Zij kunnen zowel voor hun vorkheftrucks als batterijtechnologie terecht bij één leverancier. Het systeem wordt ondersteund door het onderhouds- en ondersteuningsnetwerk van Crown. De onderhoudsmonteurs bezoeken de vestiging van de klant om ervoor te zorgen dat de vorkheftrucks, opladers en batterijen in goede staat verkeren. Voor de V-Force batterijen en opladers biedt Crown ook huurmogelijkheden. 

“V-Force lithium-ion-batterijen gaan tot drie keer langer mee dan loodzuurbatterijen; en ze bieden bovendien een superieure prestatie”, aldus Horst Kirsch, Senior Manager Product Marketing bij Crown. “De batterijen worden efficiënter opgeladen en ontladen en leveren een constant hoge prestatie gedurende de hele lading. Omdat je de batterijen onbeperkt kan opladen wanneer de kans zich voordoet, kun je in een periode van 24 uur langere inzettijden realiseren.” 

Door deze inzettijden kunnen de trucks in meerdere ploegendiensten worden gebruikt. Omdat lithium-ion-batterijen tijdens het opladen geen emissies produceren, zijn speciale oplaadruimtes volgens Crown overbodig.

Gerelateerde artikelen