Coronamonitor: omzetverlies stabiliseert, vaker beroep op steunpakket

Logistiekprofs op 2 juni 2020 | 2 minuten leestijd

Ten opzichte van een paar weken geleden verwacht een groeiend aantal bedrijven in transport en logistiek gebruik te gaan maken van nood- en hulpmaatregelen. Ook zullen meer bedrijven afscheid moeten nemen van personeel.  

Dat blijkt uit de vierde coronamonitor van TLN. Het omzetverlies is de afgelopen weken weinig veranderd. Circa 71 procent van de bedrijven heeft te maken met omzetverlies sinds de uitbraak van het coronavirus. Het gemiddelde verliespercentage schommelt sinds 1 maart tussen de 28 en 30 procent. De branchevereniging benadrukt dat het gaat om een gemiddelde en dat binnen de sector aanzienlijke verschillen te zien zijn tussen deelmarkten en bedrijven.

Meer dan 30 procent van de ondernemers verwacht een beroep te zullen doen op de nood- en hulpmaatregelen, een kleine stijging ten opzichte van een paar weken geleden. Ook het aantal bedrijven dat medewerkers verwacht te ontslaan is gegroeid, van 11 naar 15 procent. Van een grote ontslaggolf is nog geen sprake. Een meerderheid van deze bedrijven laat minder dan 10 medewerkers gaan. 

Bekijk hier de vierde coronamonitor van TLN.

Gerelateerde artikelen