Cornelissen neemt distributiecentrum van Daily Logistics Group over

Logistiekprofs op 6 juli 2023 | 2 minuten leestijd

Cornelissen Groep heeft het sierteelt-distributiecentrum in Bleiswijk inclusief VAL-activiteiten en dertig medewerkers van Daily Logistics Group (DLG) overgenomen. De operatie in dit distributiecentrum wordt uitgevoerd in opdracht van Albert Heijn. De overname is een verdere versterking van de bestaande activiteiten van Cornelissen Groep. 

Zowel Cornelissen als DLG staan bekend om hun vakmanschap, uitstekende kwaliteit van dienstverlening en een moderne kijk op logistieke operaties. Door verdere focus en specialisatie in de door hun gekozen marktsegmenten aan te brengen, sorteren beide bedrijven voor op de toekomst.

“We zien de overname van deze activiteiten als een verdere versterking van onze dienstverlening. Retail en winkeldistributie zijn steeds meer een echt specialisme in de markt aan het worden en met deze schaalvergroting kunnen we onze klanten een nog breder dienstenportfolio aanbieden. Ook is schaalgrootte noodzakelijk om mee te kunnen in de flexibiliteit, energietransitie en digitaliseringsslagen in onze sector” aldus Mark van der Drift, CEO van Cornelissen Groep.

Strategische keuze

Joost Visbeen, CEO van DLG zegt over de overname: “De verkoop van deze activiteiten is een strategische keuze om de juiste focus in de onderneming aan te houden. Het DC en de daar bijbehorende activiteit is een ‘stand alone’ onderdeel van de recent afgerond overname van GIST Nederland B.V. De internationale activiteiten van deze overname zijn reeds geïntegreerd in de DLG- operatie en leveren een toegevoegde waarde voor het DLG-netwerk. Wij zijn heel blij dat de mensen bij een echt familiebedrijf als Cornelissen terecht zijn gekomen en daarmee een mooi toekomstperspectief is gecreëerd.”

Twee familiebedrijven

Daily Logistics Group is een familiebedrijf met al 135 jaar ervaring. De kracht van DLG zit in het nationaal en internationaal verbinden van logistieke stromen met multimodale combinaties (weg, water en spoor) als uitgangspunt. De stromen van en naar het Verenigd Koninkrijk zijn een groot fundament van DLG Dailyfresh. De andere divisies DLG Perishables en DLG Overseas zijn ook fors in ontwikkeling.

Cornelissen Groep is een familiebedrijf dat al jaren gelooft in de kracht van vooruitstrevende logistiek in vitale sectoren. Na de overname groeit het bedrijf toe naar een jaaromzet van € 200 miljoen en ruim 1.400 werknemers. Met een sterk transportnetwerk, warehousing, value added logistics en home delivery biedt Cornelissen Groep een innovatief platform van duurzame logistieke oplossingen voor retailers en leveranciers van consumentenproducten.

Gerelateerde artikelen