Coolblue zoekt Pakketknuffelaar

Logistiekprofs op 30 March 2015

Robots mogen dan in een rap tempo het magazijn overnemen; Coolblue kiest liever voor een persoonlijke aanpak in zijn magazijnen. De etailer is namelijk op zoek naar een Pakketknuffelaar. Jawel, u leest het goed: iemand die de pakketjes voorziet van net dat beetje extra zorg en liefde.

Coolblue is altijd al creatief met functie-omschrijvingen. Zo noemt Pieter Zwart zichzelf Eindbaas en gaat zijn assistent als Pieter Manager door het leven. Toch roept de nieuwste vacature van de etailer de nodige vraagtekens op. De Pakketknuffelaar moet er volgens Coolblue op gefocust zijn dat alle pakketten zorg en liefde ontvangen. “Wanneer een pakketje onvoldoende aandacht heeft gekregen in het sorteerproces, pik jij deze ertussenuit en voorzie je ze op het laatste moment nog van voldoende aandacht”, zo luidt de vacature.

Toch lijkt het geen vacature voor een magazijnmedewerker te zijn. De Pakketknuffelaar moet namelijk over ‘HBO werk- en knuffelniveau’ beschikken. Samen met de Logistiek Manager (volgens ons een vrij ouderwetse functieomschrijving voor Coolblue) moet de Pakketknuffelaar nieuwe manieren bedenken om pakketjes ‘nog meer liefde te geven’.

Pakketknuffelaars die interesse hebben, hoeven geen motivatiebrief te schrijven maar moeten een filmpje van twintig seconden met hun cv meesturen.

Update: de pakketjes lijken voorlopig niet geknuffeld te worden, want Coolblue heeft bekend gemaakt dat de vacature een 1 april grap betreft!

Redactie LogistiekProfs