Coolblue stapt in zonnepanelen en zoekt duizend installateurs

Logistiekprofs op 3 May 2019

Coolblue wil duizend installateurs het dak op sturen. In vier Nederlandse steden start het binnenkort met de verkoop en installatie van zonnepanelen. 

Coolblue heeft grootste plannen op het gebied van zonne-energie. De e-commercereus wil naar eigen zeggen de ‘allergrootste zonnepanelenspecialist van heel de Benelux worden’. Binnenkort start het bedrijf in Rotterdam, Amsterdam, Apeldoorn en Tilburg – steden waar Coolblue regionale depots heeft – met de verkoop en installatie van zonnepanelen. 

Gezocht: duizend installateurs

Voor die nieuwe dienst zoekt Coolblue op korte termijn duizend installateurs. “Onze installateurs zorgen voor installatie met een glimlach. Wij zorgen voor een vast salaris, leuke collega’s en opleidingsmogelijkheden om elke dag een beetje beter te worden”, schrijft Coolblue op haar website. Coolblue is voornemens om de dienst later dit jaar uit te rollen naar de rest van Nederland.

Zonnepanelen op distributiecentrum Coolblue

Op het eigen dak van Coolblue liggen al zonnepanelen. Het dak van het magazijn in Tilburg beslaat 88.000 vierkante meter en werd in het najaar van 2018 volledig bedekt met zonnepanelen. “Hiermee is ons megamagazijn niet energieneutraal, maar zelfs energiepositief”, zei ceo Pieter Zwart destijds. Met het zonnedak wekt Coolblue genoeg stroom op om naast het magazijn ook alle fietsen van CoolblueFietst en alle winkels van groene energie te voorzien.