Coolblue overweegt beursgang

Logistiekprofs op 11 February 2021

Webwinkel Coolblue gaat mogelijk naar de beurs. In een videoboodschap zegt oprichter en eigenaar Pieter Zwart dat het bedrijf ‘heel hard aan het nadenken is’ over een mogelijke beursgang. 

Zwart is momenteel voor 51 procent eigenaar van Coolblue, dat hij in 1999 oprichtte met twee studievrienden. Beursgenoteerde investeringsmaatschappij HAL bezit 49 procent van de aandelen. Ook bij een beursgang is Zwart van plan de grootste aandeelhouder te blijven. 

Volgens de topman van Coolblue staat er nog niets vast. Door de beursnotering van HAL is het bedrijf echter verplicht om naar buiten te brengen dat een beursgang wordt overwogen. 

Sinds de coronacrisis gaat het beter dan ooit met Coolblue. De verkoop van bureaustoelen, toetsenborden en andere middelen voor het thuiswerken zorgde voor records. De omzet steeg in 2020 van 1,5 tot 2 miljard euro. 

Vorige week kondigde Coolblue de overname van energiebedrijf ServiceHouse aan. De online retailer verkoopt nu niet alleen laadpalen en zonnepanelen, maar levert binnenkort ook groene stroom en gas aan huishoudens.