Coolblue noteert recordomzet van 1,35 miljard euro
E-commerce 25.02.2019 | Branchenieuws

Coolblue noteert recordomzet van 1,35 miljard euro

Coolblue heeft vorig jaar een recordomzet van 1,35 miljard euro geboekt. Het bedrijfsresultaat bedroeg 27 miljoen euro, een stijging van 28 procent. De e-commercereus breidt de eigen bezorgdienst komend jaar verder uit.

Vorig jaar passeerde Coolblue de grens van 1 miljard euro, en dit jaar steeg die omzet verder tot 1,35 miljard euro. Ook het bedrijfsresultaat (EBITDA) viel met 27 miljoen euro hoger uit dan ooit. De NPS, de graadmeter voor klanttevredenheid, steeg met 3 punten tot een score van 69. 

Het afgelopen jaar investeerde de online retailer sterk in de eigen bezorgdienst. Zo introduceerde het CoolblueFietst en startte het met het bezorgen en installeren van tv's. In zeven grote steden in Nederland en België bezorgt Coolblue 60 procent van de pakketjes per fiets. 

“Ik ben trots op onze resultaten en ook positief over 2019", licht ceo Pieter Zwart toe. "Energiepositief, want dit jaar levert ons nieuwe zonnedak genoeg energie voor ons magazijn, voor al onze winkels en zelfs alle fietsen van CoolblueFietst. We gaan dit jaar dan ook nog meer klanten blij maken en meer dan 1 miljoen keer bij klanten aan de deur komen met onze eigen bezorgers - met de camion of op de fiets.”


Plaats een reactie (0)

Reageren