Coolblue maakt jaarcijfers België bekend: de winst stijgt harder dan de omzet
E-commerce 21.06.2018 | Branchenieuws

Coolblue maakt jaarcijfers België bekend: de winst stijgt harder dan de omzet

Coolblue heeft de omzet- en winstcijfers van haar Belgische tak bekend gemaakt. Opvallend: de winst steeg in 2017 harder dan de omzet. 

De omzet van Coolblue in België steeg met 27 procent tot 311 miljoen euro. Exacte winstcijfers maakt Coolblue niet bekend, wel dat de winst in het land vorig jaar met 32 procent groeide. 

Het e-commerce bedrijf timmert hard aan de weg bij onze zuiderburen. Na Vlaanderen betrad het in 2017 ook de Waalse markt. Daarnaast werd CoolblueBezorgt halverwege het jaar in België geïntroduceerd. Inmiddels heeft de webwinkelier twee bezorgdepots en veertig bestelwagens in Vlaanderen. 

CoolblueFietst naar België

Belgische consumenten krijgen hun Coolblue-bestelling binnenkort ook per fiets bezorgd. Nog dit jaar gaat CoolblueFietst bij onze zuiderburen van start. Daarnaast is de retailer voornemens om in Wallonië lokale bezorgdepots te openen. Vanuit deze hubs zullen de CoolblueBezorgt-busjes rondrijden. 

Totale omzet voorbij grens van 1 miljard

Eerder dit jaar maakte ceo Pieter Zwart al bekend dat Coolblue in 2017 de omzetgrens van 1 miljard euro passeerde. In totaal (België en Nederland) boekte het e-commercebedrijf een omzetstijging van maar liefst 38 procent tot 1,2 miljard euro. De winst voor aftrek van rente, belasting, afschrijving en afboekingen (EBITDA) van Coolblue kwam uit op 21 miljoen euro.

Plaats een reactie (0)

Reageren