Coolblue, KLM en Flexport leveren mondkapjes

Logistiekprofs op 21 april 2020 | 2 minuten leestijd

Coolblue, KLM en Flexport werken samen aan de verkoop en distributie van mondkapjes. De drie partijen hebben binnen enkele weken een complete supply chain opgezet om mondkapjes vanuit China aan zorgmedewerkers te leveren. 

Via het nieuwe platform hulptroepen.nu kunnen zorgmedewerkers die in het AGB-register staan, mondkapjes bestellen die voldoen aan de eisen van het RIVM. De bestelling, vaak bestaande uit duizenden mondkapjes, is volgens de initiatiefnemers binnen twee werkdagen op locatie. 

Binnen enkele weken werd een complete supply chain opgetuigd voor hulptroepen.nu. Flexport haalt in China de goederen op en maakt deze klaar voor de vlucht. Het bedrijf zorgt op Schiphol ook voor inklaring en transport naar Coolblue. KLM vliegt in samenwerking met de overheid een aantal keer per week heen en weer naar Shanghai. Coolblue stelt zijn magazijnen en checkout beschikbaar. De e-tailer zorgt bovendien voor bezorging in Nederland. 

Wekelijks worden er via het initiatief zo’n half miljoen mondkapjes naar Nederland gehaald. Hulptroepen.nu en de aangesloten partijen werken zonder winstoogmerk. 

Gerelateerde artikelen