Coolblue introduceert bezorging per fiets

Logistiekprofs op 4 April 2018

Het leek er even op dat Coolblue ons een paar dagen geleden wederom beet wilde nemen met een 1 april-grap. Het tegendeel blijkt waar: Coolblue gaat écht met de fiets bezorgen. In Eindhoven en Den Haag is CoolblueFietst sinds maandag actief. 

Coolblue lanceerde rond 1 april een persbericht – inclusief ludieke video – over de introductie van fietsbezorging. De fietsbezorgers van Coolblue zouden de pakketten flink in de watten leggen voorafgaand aan de bezorging. Het bericht deed denken aan de 1 april-grappen die Coolblue eerdere jaren uithaalde: van minimagazijnen tot Pakketknuffelaars. Maandag verklapte Coolblue’s Pieter Zwart dat er wel degelijk ‘meer blauw op straat komt’. “De grap is, dat het geen grap is”, aldus Zwart. 

Coolblue fietst sinds maandag in Eindhoven en Den Haag, en breidt de dienst op termijn uit naar alle grote Nederlandse steden. Ook voor CoolblueFietst geldt next day delivery. Klanten kunnen voor de bezorging een tijdvak van een uur kiezen. Het pakket wordt opgehaald in een van de fysieke filialen van Coolblue en bij de consument bezorgd. 

Voor CoolblueFietst is de e-tailer nog op zoek naar 250 bezorgers.