Coolblue breidt megamagazijn in Tilburg fors uit
25.11.2016 | Branchenieuws

Coolblue breidt megamagazijn in Tilburg fors uit

Etailer Coolblue heeft 36 duizend vierkante meter toegevoegd aan het distributiecentrum in Tilburg. Het dc op bedrijvenpark Vossenberg-West II beslaat nu zo'n 60 duizend vierkante meter. Door de uitbreiding kan Coolblue ook het witgoed, dat sinds vorig jaar door het bedrijf zelf wordt bezorgd, opslaan.

Coolblue wilde het hele logistieke proces in eigen hand houden en begon daarom in oktober 2015 met het bezorgen van witgoed onder de naam CoolblueBezorgt. “We zijn blij dat we vanaf nu ook weten wie er bij je thuis komen. We kunnen nu met een gerust hart onze bezorgers bij je oma langs laten komen", zei directeur Pieter Zwart over de nieuwe service. Met de introductie van CoolblueBezorgt moest Coolblue ook extra logistieke hubs in Nederland openen en het distributiecentrum qua capaciteit uitbreiden. 

In één van de nieuwe hallen wordt het witgoed op een hoogte van ruim 10 meter dubbeldiep opgeslagen in palletstellingen met draadroosterlegborden van SSI Schäfer (circa 9.400 palletplaatsen), waarbij de goederen aan beide zijden van het gangpad toegankelijk zijn. De orderverzamelaar maakt hierbij gebruik van een reachtruck met witgoedklem op hoogte, waardoor het witgoed zonder gebruik te maken van pallets kan worden getransporteerd en opgeslagen. 

Redactie LogistiekProfs

Plaats een reactie (0)

Reageren