Coolblue breidt bezorgdienst uit naar België

Logistiekprofs op 28 June 2016

Coolblue wil ook bij onze zuiderburen de transport van grote goederen zelf gaan verzorgen. In een interview met Emerce laat ceo Pieter Zwart weten dat producten waar twee mensen voor nodig zijn, door CoolblueBezorgt zullen worden geleverd.

De bussen rijden in de huisstijl van Coolblue, wat de naamsbekendheid van de gigant goed zal doen. Toch gaat Coolblue de bezorging van bestellingen niet volledig naar zich toe trekken. Kleine bestellingen zullen door vervoerspartners worden geleverd. “Het is simpelweg te duur met twee man op de bus, zelfs als we een grotere bus zouden nemen. Daarnaast doen partijen als PostNL dat naar behoren en tegen concurrerende tarieven. Daar willen we niet tussen gaan zitten”, aldus Zwart.

Lees ook: Coolblue zoekt nieuwe logistieke hubs
 
De e-commercegigant boekt momenteel 40 procent van zijn omzet in België. Daar wil het binnenkort gaan uitbreiden, niet alleen met CoolblueBezorgt maar ook met een fysieke winkel. Deze wordt geopend in Zaventem.

Zwart geeft aan dat Coolblue op de korte termijn nog niet naar andere landen actief zal zijn. Meertaligheid zou het grootste obstakel vormen. “Van website – meer dan veertigduizend producten – tot klantenservice. Dat is niet iets wat je er even bij doet. Het vergt een dermate complexe organisatie, die je ook nog eens duurzaam, voor de langere termijn wilt neerzetten, dat we er nog even mee wachten”, aldus de ceo.

Redactie LogistiekProfs