Container papierloos de wereld over met blockchaintechnologie
ICT 02.07.2019 | Branchenieuws

Container papierloos de wereld over met blockchaintechnologie

De haven van Rotterdam, ABN Amro, en Samsung SDS hebben een container van Korea naar Nederland gestuurd met blockchaintechnologie. De container was van deur tot deur traceerbaar en werd papierloos en onmiddelijk gefinancierd verscheept. 

De containertocht was onderdeel van blockchainconcept Deliver. Met het project wilden de partijen aantonen dat blockchaintechnologie interoperabiliteit mogelijk maakt en de integratie van traceerbaarheidssystemen voor containers, de verwerking van vrachtpapieren en de financiering papierloos binnen een veilige omgeving uitgevoerd kunnen worden.  

Volgende fase

Na het voltooien van de tocht van Korea naar Nedderland, hebben de haven van Rotterdam ABN Amro en Samsung SDS een uitgebreide samenwerkingsovereenkomst ondertekend voor de volgende fase van Deliver. Het uiteindelijke doel is het opzetten van een open, onafhankelijk en global platform voor verladers.

"Dit zal de transparantie en efficiëntie van toeleverketens verbeteren en op de lange termijn mogelijk leiden tot miljoenen euro's aan kostenbesparingen", stelt ABN Amro in een verklaring. "In deze fase verkennen we op welke manier dit vorm kan worden gegeven. Hierbij houden we rekening met alle mogelijke bedrijfsmodellen."


Plaats een reactie (0)

Reageren