Coca-Cola plaatst tweede hoogbouwmagazijn in Antwerpen Afbeelding: DeymosHR / Shutterstock.com
Warehousing 29.08.2018 | Branchenieuws

Coca-Cola plaatst tweede hoogbouwmagazijn in Antwerpen

Het hoogbouwmagazijn van Coca-Cola in Antwerpen voldoet niet meer. De frisdrankproducent investeert 13,7 miljoen euro in de bouw van een tweede magazijn.

In de geautomatiseerde hoogbouwmagazijnen slaat Coca-Cola European Partners (CCEP), de bottelaar van Coca-Cola, flessen frisdrank op die later worden vervoerd naar retailers verspreid over België. Op de locatie in Wilrijk, Antwerpen produceert het bedrijf jaarlijks 413 miljoen liter frisdrank, goed voor 21.000 pallets.

Extra opslagcapaciteit en halve pallets

Door gebrek aan ruimte moet een deel van de flessen bij externe partijen worden ondergebracht. Daarom heeft CCEP besloten om uit te breiden met een tweede magazijn van 12 verdiepingen en een capaciteit van 9.400 pallets. Op de nieuwe locatie kan de frisdrankgigant, in tegenstelling tot het oude magazijn, ook halve pallets op voorraad houden.

50.000 transportkilometers minder

CCEP verwacht dankzij het nieuwe hoogbouwmagazijn jaarlijks 50.000 transportkilometers te besparen. In januari 2019 wordt gestart met de bouw. Begin 2020 wordt de nieuwe locatie naar verwachting opgeleverd. 

Plaats een reactie (0)

Reageren