City Hub mikt op 40 stadsdistributiecentra

Logistiekprofs op 17 April 2019

City Hub wil de komende vijf jaar doorgroeien naar een landelijk dekkend netwerk van veertig logistieke hubs in steden. Die teller staat nu op vier vestigingen. 

City Hub opende vorige week zijn vierde vestiging in Utrecht, op bedrijventerrein Lage Weide. Het pand beslaat 6000 vierkante meter. Goederen van verschillende distributeurs worden daar gebundeld en met elektrische wagentjes naar de binnenstad van Utrecht gebracht. 

City Hub is ook actief in Roermond, Amsterdam en Den Haag. De komende jaren wil het bedrijf uitgroeien tot een landelijk dekkend netwerk. Daar zijn veertig hubs voor nodig, stelde CIO Rinse van der Woude op een congres van Vastgoedmarkt. “‘Onze ambitie is dat vóór 2025 gerealiseerd te hebben.”

Het vinden van geschikte locaties is een van de grootste uitdagingen voor het in 2016 opgerichte bedrijf. De locatie moet zich aan de rand van een stad bevinden en minimaal een oppervlakte van 5000 vierkante meter hebben. “Te groot is ook niet goed, want een groot logistiek centrum betekent ook veel verkeersbewegingen en dan bots je al snel met de inpasbaarheid in de omgeving”, aldus Van der Woude. 

Afbeelding: City Hub Utrecht