City Hub en 2Dok gaan samen verder en mikken op expansie

Logistiekprofs op 2 mei 2018 | 2 minuten leestijd

Stadsvervoerders City Hub en 2Dok willen duurzame stadsdistributie stimuleren door in vlot tempo city hubs aan de randen van steden te openen. De twee organisaties gaan samen verder onder de naam ‘City Hub, your green connection’. In juni start de nieuwe organisatie met een crowdfunding campagne om de expansie te versnellen. 

City Hub is sinds 2015 actief als schakel tussen grootschalig transport en zero-emissie stadslogistiek. Door grote vrachtvolumes op te vangen aan de rand van de stad, wordt een bijdrage geleverd een schone en leefbare steden. Het doel is om winkels, horeca en instellingen met fluisterstille en elektrisch aangedreven voertuigen te bevoorraden. 2Dok is met hetzelfde doel actief in Den Haag. Deze week tekenden de twee partijen een intentieovereenkomst om samen verder te gaan. 

Crowdfunding om expansie te versnellen

Uiterlijk op 1 juni start ‘City Hub, your green connection’ met een crowdfunding campagne. Deze campagne dient middelen op te brengen om de IT-ontwikkeling te optimaliseren, te versnellen en nieuwe locaties te realiseren. Zo wil de nieuwe organisatie in vlot tempo vestigingen openen aan de rand van steden met meer dan honderdduizend inwoners. 

Leefbare steden

“Steeds meer steden gaan op slot voor fossiele brandstof aangedreven voertuigen”, vertelt Gerard Gerritsen, CEO van City Hub Holding. “Dankzij ons initiatief om hubs te creëren aan de randen van de stad, hoeven grote vrachtvolumes niet meer de steden in. Met elektrische vaar- en voertuigen leveren we een bijdrage aan schonere en leefbare steden. Bovendien bieden we werk voor mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt.” 

De city hubs kunnen volgens de organisatie zijn interessant voor partijen die actief zijn in bulkvervoer en bedrijven en instellingen met behoefte om overslag en transport te faciliteren, zonder eigen logistieke expertise of zorg voor opslag. “Onze organisaties delen de visie dat we met ons logistieke platform een einde kunnen maken aan de eindeloze stroom van individuele logistieke dienstverleners die allemaal hun eigen vracht verzorgen”, zegt Frans-Luuk Bouwers, COO van 2Dok. “Met de hulp van slimme software zorgen we voor minder drukte op de wegen, minder congestie in de steden en een forse reductie in de uitstoot van CO2.” 

 

Gerelateerde artikelen