'Chauffeurs moeten extra oppassen in Italië'
12.08.2016 | Branchenieuws

'Chauffeurs moeten extra oppassen in Italië'

Brancheorganisaties EVO en Transport en Logistiek Nederland adviseren chauffeurs om extra goed op te letten in Italië. In het land zouden vluchtelingen vaak via de vrachtauto's proberen mee te liften, wat zorgt voor onveilige situaties voor verstekelingen en chauffeurs. Bovendien leidt het vaak tot schade aan ladingen. 

De organisaties zeggen verschillende signalen ontvangen over onveilige situaties in Europa. In Calais was er al veel te doen om vluchtelingen die via vrachtwagens de oversteek naar Groot-Brittannië wilden maken, maar ook in de grensstreken van Italië zouden chauffeurs er goed aan doen om extra controles op hun voertuigen uit te voeren. 

Tegen elkaar aan parkeren
EVO en TLN adviseren om chauffeurs om bewaakte parkeerterreinen op te zoeken en de vrachtwagens 's nachts of tijdens de rust met de deuren tegen elkaar aan te parkeren. Door een gesloten opbouw te gebruiken, is het bovendien moeilijker om de vrachtwagens te betreden. De organisaties adviseren transportondernemers om chauffeurs voor te lichten over hoe zij het beste kunnen handelen wanneer zich wel een situatie met verstekelingen voordoet. 

Redactie LogistiekProfs 

Plaats een reactie (0)

Reageren