Chauffeurs maken paleis van vrachtwagens

Logistiekprofs op 10 September 2015

Chauffeurs die dagen van huis zijn, ontbreekt het vaak aan de nodige luxe. Slapen in de cabine is immers niet echt om over naar huis te schrijven. Volgens EVO is dat in de VS langzaam aan het veranderen. Amerikaanse chauffeurs zouden er namelijk voor kiezen om de luxe van huis ook onderweg mee te nemen, zo schrijft de verladersorganisatie.  

Vrachtwagens van deze chauffeurs worden voorzien van een keuken, slaapkamer, woonkamer en zelfs een badkamer. Zo wordt het comfort verhoogd en kan in sommige gevallen zelfs het hele gezin mee.  

De luxe vrachtwagens zijn een duur grapje. De rijdende huizen kosten soms 250.000 dollar (225.000 euro). Daar staat tegenover dat chauffeurs hierdoor ook meer kunnen verdienen. Omdat het gezin mee kan rijden en het leven in de vrachtwagens comfortabel is, nemen ze meer klussen aan en blijven ze soms langer onderweg.

Al zijn de vrachtwagens nu nog wat aan de dure kant; de luxe kan in de toekomst mogelijk nieuwe chauffeurs aantrekken. De American Trucking Association verwacht dat er in 2024 maar liefst 100.000 miljoen chauffeurs nodig zijn om aan de vraag te voldoen.

Bekijk hier de reportage die NBC uitzond over de luxe vrachtwagens.  

Redactie LogistiekProfs