'Chauffeurs hebben geen last van brandstoftekort Frankrijk'
26.05.2016 | Branchenieuws

'Chauffeurs hebben geen last van brandstoftekort Frankrijk'

Nederlandse vrachtwagenchauffeurs ondervinden weinig hinder van de brandstofschaarste in Frankrijk. De chauffeurs zouden meer last hebben van de blokkades in het land dan van het gebrek aan brandstof. Dat meldt brancheorganisatie Transport en Logistiek Nederland (TLN).

Het is al tijden onrustig in Frankrijk sinds premier Manuel Valls een nieuwe arbeidswet introduceerde. Er vinden dagelijks demonstraties plaats in Parijs en vakbond CGT zet stakingen en blokkades in om de regering te dwingen de nieuwe arbeidswet in te trekken. Omdat de olieraffinaderijen in het land worden geblokkeerd, is er in het noordwesten van Frankrijk sprake van een brandstoftekort. Bij veel pompen is geen brandstof te verkrijgen, bij andere pompen staan er lange rijen. Het land heeft inmiddels zijn strategische voorraad ingezet om de tekorten op te vangen. Daarmee kan het deze crisis naar eigen zeggen drie maanden uitzingen.

Volgens TLN kunnen vrachtwagenchauffeurs dit probleem vrij eenvoudig omzeilen. De chauffeurs kunnen tanken in Nederland of België, en hebben in het onrustige gebied dan geen nieuwe brandstof nodig. “Het gaat om een betrekkelijk klein gebied”, aldus een woordvoerster. De verkoop van brandstof in de Belgische tankstations bij de Franse grens is dan ook vervijfvoudigd sinds de blokkering. De brancheorganisatie vindt wel dat de blokkades in Europa sneller verboden moeten worden. De blokkades duren nu dagen en dat is volgens TLN niet van deze tijd. “Dat verbod zou binnen 24 mogelijk moeten zijn.”

Redactie LogistiekProfs

Blijf altijd op de hoogte
Meld jezelf aan voor de nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws, trends, innovaties en ontwikkelingen uit de branche.


Plaats een reactie (0)

Reageren