Ceva Logistics krijgt mogelijk Franse eigenaar
18.09.2017 | Branchenieuws

Ceva Logistics krijgt mogelijk Franse eigenaar

Logistiek dienstverlener Ceva Logistics krijgt mogelijk een Franse eigenaar. Het bedrijf, dat zijn hoofdkantoor in Hoofddorp heeft, wordt naar verluidt door Frans spoorwegbedrijf SNCF overgenomen. 

Dat schrijft het Franse zakenblad 'La Lettre de L'Expansion' op zijn website. Volgens het blad heeft SNCF, moederconcern van Geodis, bij de Franse overheid om een herfinanciering van 1 miljard euro gevraagd. Hiermee wil het mogelijk een bod op Ceva Logistics uitbrengen. Met de overname van Ceva zou tussen de 2,5 tot 3 miljard euro gemoeid zijn. De rest van het overnamebedrag wil het halen uit de verkoop van automotive dochter STVA.  

Motief overname

SNCF heeft zijn oog op de logistiek dienstverlener laten vallen door de plannen die het heeft met dochterbedrijf en logistiek dienstverlener Geodis. Om te concurreren met andere internationale spelers heeft Geodis schaalgrootte nodig, zo schrijft La Lettre. Geodis bezet momenteel een achtste plaats in de wereldwijde ranglijst van logistiek dienstverleners, maar wil opschuiven naar een top 5 positie. Met zijn aanwezigheid in alle werelddelen, zou Ceva Logistics een geschikte kandidaat zijn. Ceva Logistics heeft meer dan 40.000 werknemers. Het bedrijf is sinds 2007 in handen van het Amerikaanse private-equitybedrijf Apollo. Ceva Logistics wil niet inhoudelijk op de geruchten in gaan. 

Redactie LogistiekProfs

Plaats een reactie (0)

Reageren