CEVA Logistics gaat op maat verpakken

Logistiekprofs op 3 January 2017

CEVA Logistics gaat op maat verpakken met de CVP-500 van Neopost. Met de nieuwe verpakkingsmachine hoopt de logistiek dienstverlener loze verpakkingsruimte tegen te gaan. 

Aan de NOS laat manager Bart Hammen van CEVA Logistics weten dat de nieuwe machine de nodige kostenbesparingen moet opleveren, ondanks het aanschafbedrag dat tussen de vijfhonderdduizend en een miljoen euro ligt. Voorheen verpakte CEVA namelijk alles met de hand. “Er zullen zo’n zeven- tot achthonderdduizend pakketjes per jaar door de machine gaan.” 

Neopost, dat samen met Docdata de CVP-500 ontwikkelde, heeft tot nu toe tien machines verkocht en verwacht dat de omzet komend jaar zal verdubbelen. Het bedrijf gooide vorig jaar al hoge ogen met de verpakkingsinnovatie. De CVP-500 verpakt namelijk volautomatisch in een minimale doos die volume, karton en opvulmateriaal bespaart. Dat levert voordelen op voor vervoersbedrijven, met name in de Verenigde Staten, die de tarieven voor verzending berekenen op basis van de grootte van een pakket. In Nederland betaal je vaak nog op basis van gewicht.

Redactie LogistiekProfs