CB opent nieuw bakkenmagazijn in Culemborg
Bouw & Vastgoed 01.04.2021 | Branchenieuws

CB opent nieuw bakkenmagazijn in Culemborg

Logistiek dienstverlener CB opent deze maand een nieuw bakkenmagazijn, ofwel: shuttle warehouse. In een nieuw pand van 30 meter hoog, 30 meter breed en 100 meter lang rijden straks 45 shuttles langs 150.000 bakken. 

De nieuwe locatie in Culemborg telt drie gangen met in iedere gang vijftien shuttles. De shuttles picken de bakken die vervolgens via liftjes naar vier werkstations worden gebracht, waar medewerkers de producten verzamelen en verder in het logistieke proces brengen. De shuttles kunnen twee bakken tegelijk dragen en 700 bewegingen per gang per uur aan. Elk werkstation kan 500 picks per uur aan en ligt precies halverwege de hoogte van het magazijn waardoor de liften zo min mogelijk afstand hoeven af te leggen. 

In het nieuwe pand is ruimte voor extra liften en uitbreiding met nog eens 150.000 bakken. 


Kleinere ordergroottes en meer orders

Het magazijn – gevuld met boeken en zorgproducten – is ingericht op de veranderde vraag in de markt: kleinere voorraden, kleinere ordergroottes en toename van het aantal orders. "Wij zien meer behoefte aan opslag van kleinere hoeveelheden", constateert algemeen directeur Hans Willem Cortenraad. "Bovendien neemt het aantal verschillende artikelen dat bij CB op voorraad ligt steeds verder toe. Dit betekent in de praktijk dat we vaker de ‘grijpvoorraden’ moeten aanvullen. Aan de andere kant neemt de omvang van een bestelling per klant af en neemt het aantal bestellingen juist toe, onder meer door de invloed van internet."

Op 6 april vindt de officiële opening plaats en zal de voorraad in het magazijn worden opgebouwd. In het najaar is het pand volledig gevuld en klaar voor de piekperiode. 


Plaats een reactie (1)

Reageren
  • 02.04.2021 - 13:54 uur | Theo van Dam

    Hoe laat wodt het bakkenmagazijn geopend en mag daar ook pers bij aanwezig zijn. Ik zou graag een foto willen komen maken namens de Culemborgse Courant en de kabelkrant van SRC. Kan je mij vertellen hoe laat het gaat gebeuren en of ik er bij aanwezig mag zijn.
    Groeten van
    Theo van Dam, tel 0645963947