CB bouwt nieuw magazijn in Culemborg

Logistiekprofs op 24 oktober 2023 | 2 minuten leestijd

Logistiek dienstverlener CB bouwt een nieuw magazijn op de plek van het oude ‘overflow’ magazijn aan Erasmusweg 5 in Culemborg. Het magazijn wordt ongeveer 10.000 vierkante meter groot en gaat ruimte bieden aan 48.000 opslaglocaties.

CB is de afgelopen jaren gegroeid. Om die groei goed te ondersteunen bouwen we op de plaats van ons oude magazijn een nieuw, duurzaam magazijn dat tweemaal zoveel opslagcapaciteit heeft.

Het nieuwe magazijn zetten we in voor centrale bulkopslag van boeken, net als het oude magazijn. Het omvat ongeveer 10.000 vierkante meter magazijn, 400 vierkante meter kantoor en 2 tussenvloeren van ieder zo’n 1.600 vierkante meter.

De sloop van het oude magazijn is inmiddels volledig afgerond. De eerste paal is in september 2023 de grond ingegaan. Naar verwachting wordt het magazijn in de herfst van 2024 in gebruik genomen.

Duurzaam volgens de laatste standaard

Het nieuwe magazijn maken we zo duurzaam mogelijk. Bijvoorbeeld door hergebruik van bestaande materialen en door het toepassen van de laatste stand van techniek wat betreft bouwmaterialen, lichtintreding, gasloze verwarming etc. Zo zorgt het slooppuin voor het grootste deel van de nieuwe ophoging die nodig is onder de vloer.

Het magazijn zal ruimschoots voldoen aan de zogenaamde BREEAM Excellent-standaard voor duurzame gebouwen.

Gerelateerde artikelen