CB bouwt nieuw magazijn in Culemborg

Logistiekprofs op 1 juli 2022 | 2 minuten leestijd

Logistiek dienstverlener CB bouwt een nieuw magazijn in Culemborg. Het pand van 33 meter hoog wordt bedekt met 2260 zonnepanelen, goed om 156 huishoudens van duurzame energie te voorzien. 

Het nieuwe magazijn is 33 meter hoog, 100 meter lang en 30 meter breed en biedt ruimte aan 2260 zonnepanelen. Het nieuwe magazijn kan volautomatisch bevoorraad worden, zonder dat daar handen aan te pas komen. Het verzamelen van orders gebeurt volgens het ‘goods-to-man’ principe – goederen komen naar de medewerkers toe. Dit systeem sluit volgens CB naadloos aan op de ontwikkelingen in de markt; voorraden en bestellingen zijn kleiner van omvang en tegelijkertijd wordt er vaker besteld en herbevoorraad. CB verwacht het magazijn in april 2021 in gebruik te nemen.

Zonnepanelen op nieuwbouw

“We kijken al enige tijd naar mogelijkheden om onze eigen duurzame energie op te wekken”, zegt Janet Verdonk, facilitair manager bij CB, over de nieuwe locatie. Bij bestaande panden van CB was het volgens de logistiek dienstverlener niet mogelijk om zelf duurzame energie op te wekken zonder grote investeringen in de constructie. “Bij het nieuwe magazijn hebben we vanaf de allereerste plannen in de constructie rekening gehouden met de wens om zonnepanelen te plaatsen.” CB heeft nu nog subsidieaanvragen lopen bij de Europese Commissie en in het kader van Stimulering Duurzame Energietransitie. Met de gemeente Culemborg en de omgevingsdienst Rivierenland is overleg over de invulling. 

De logistiek dienstverlener hoopt in dit najaar de zonnepanelen te installeren. De oplevering van het pand staat gepland voor april 2021. 

Gerelateerde artikelen