Carrefour verkoopt logistiek vastgoedbedrijf Cargo
Bouw & Vastgoed 12.07.2019 | Branchenieuws

Carrefour verkoopt logistiek vastgoedbedrijf Cargo

De Franse vastgoedgroep Argan neemt Cargo over, de logistieke vastgoeddochter van Carrefour. De deal omvat 22 logistieke locaties met een waarde van 900 miljoen euro. 

Cargo is sinds een aantal jaar in handen van Carrefour - dat 32 procent van de aandelen bezit - en een aantal institutionele beleggers. Het vastgoedbedrijf heeft 22 sites in zijn beheer, met een oppervlakte van ruim 1,1 miljoen vierkante meter. Die distributiecentra worden gebruikt voor de bevoorrading van Carrefour-winkels in Frankrijk. 

De meeste distributiecentra zijn recentelijk ontwikkeld; Carrefour nam zijn logistieke netwerk in Frankrijk de afgelopen jaren op de schop. Eén van de sites is zelfs nog in aanbouw en wordt in het vierde kwartaal van 2019 opgeleverd. 

Argan betaalt 898 miljoen euro voor Cargo, waarvan 290 miljoen in cash en Argan-aandelen naar Carrefour gaat. Jean-Claude Le Lan, topman van Argan, vermoedt dat het de 'belangrijkste deal in logistiek vastgoed ooit' in Frankrijk betreft. 

Voor Carrefour is de verkoop onderdeel van een herstructureringsplan. De multinational ziet zich genoodzaakt om een aantal niet-strategische eigendommen van de hand te doen nu de resultaten van de Franse hypermarkten teruglopen. 

Afbeelding: defotoberg / Shutterstock.com

Plaats een reactie (0)

Reageren