Carglass-moeder centraliseert Europese logistiek met nieuw dc

Logistiekprofs op 1 July 2022

Belron, het moederconcern van Carglass, heeft 35 miljoen euro in een Europees distributiecentrum geïnvesteerd. Het nieuwe pand vervangt vijf oude distributiecentra in België. 

Belron verzorgt zijn logistiek voor Europa voortaan vanuit het pand in Bilzen, net over de Belgische grens bij Maastricht. De locatie beslaat 43.000 vierkante meter en biedt ruimte aan 300.000 autoruiten en zes miljoen onderdelen van zo’n driehonderd leveranciers.

800 vestigingen

Het bedrijf, dat zich toelegt op reparatie en vervanging van voertuigbeglazing, belevert vanuit het distributiecentrum het grootste deel van zijn Europese klanten en locaties. Bestellingen die voor 17.00 uur bij Belron in Bilzen worden geplaatst, kunnen aan ongeveer achthonderd vestigingen binnen acht uur worden geleverd. 

Centralisatie

Belron opereerde voorheen vanuit vijf magazijnen in Hasselt en Genk. Het nieuwe pand vervangt deze magazijnen. Met de centralisatie van de logistieke activiteiten bespaart Belron jaarlijks 1500 voertuigbewegingen. 

Aandacht voor personeel

Volgens Belron is 97 procent van de werknemers meeverhuisd naar de nieuwe locatie, een percentage waar de specialist in autoruiten zich tevreden over toont. “We hebben veel geïnvesteerd in innovatieve werkprocessen ten behoeve van het welzijn van werknemers”, legt Supply Chain Director Tim Berx uit: “Onze medewerkers zijn altijd onze grootste troef geweest. We wilden hen de meest optimale werkomgeving kunnen garanderen.” In het Europese distributiecentrum is plek voor 250 werknemers.