Cao-akkoord bij DHL Parcel: medewerkers krijgen 6 procent meer loon
23.05.2017 | Branchenieuws

Cao-akkoord bij DHL Parcel: medewerkers krijgen 6 procent meer loon

DHL Parcel is met de vakbonden tot een principeovereenkomst gekomen over een nieuw cao. De nieuwe cao garandeert medewerkers van DHL een loonstijging van 6 procent over drie jaar. Ook krijgen ze voor de komende drie jaar een werkgelegenheidsgarantie. 

In de cao zijn overwerkberekeningen, toeslagen voor onregelmatig werk, doorbetaling bij ziekte of jubileumuitkeringen onveranderd gebleven. Dit tot opluchting van FNV Transport & Logistiek en CNV Vakmensen. "Ik ben er trots op dat we bij DHL Parcel een mooie loonsverhoging en een werkgelegenheidsgarantie konden afspreken en dat diverse verslechteringen niet doorgaan", aldus Reinier Stroo, bestuurder FNV Transport & Logistiek. Er komt ook een proef met zelfroosteren en thuiswerken. "Er wordt veel gevraagd van de werknemers, daar mag ook flexibiliteit en vertrouwen van de werkgever tegenover staan", vult Tjitze van Rijssel, bestuurder CNV Vakmensen aan. De cao, dat geldt voor 1.700 mensen, wordt nog aan de leden voorgelegd. Zij mogen hun stem over het akkoord uitbrengen, waarna het cao zal gelden tot en met 31 december 2019. 

De vakbonden zien het akkoord als een 'mooie opstap voor andere cao-trajecten bij DHL'. Met DHL Express steggelen de vakbonden al ruim een jaar over een nieuw akkoord. Begin mei voerden werknemers van het bedrijf nog actie voor betere arbeidsvoorwaarden. Zij eisen onder meer een loonsverhogoing van 2,5 procent en een eenmalige uitkering van 300 euro.

Redactie LogistiekProfs
Afbeelding: JPstock / Shutterstock.com

Plaats een reactie (0)

Reageren