Cao AH Logistics is definitief
27.06.2017 | Branchenieuws

Cao AH Logistics is definitief

Ook de leden van vakbond CNV hebben ingestemd met het nieuwe cao-voorstel voor het logistieke personeel van Albert Heijn. De nieuwe cao belooft de 4.500 medewerkers onder meer een loonsverhoging van 3,5 procent over twee jaar. 

Vorige week kwamen de vakbond en Albert Heijn al tot een overeenkomst. Alleen de leden van CNV Vakmensen moesten hun stem nog uitbrengen. De cao gaat direct in en geldt ook voor de medewerkers die geen lid zijn van een vakbond. Naast de loonsverhoging krijgen 150 uitzendkrachten een vierjarig contract met opleidingsbudget. Vooral het vierjarige contract is winst voor CNV. De vakbond zette bij de onderhandelingen stevig in op werkzekerheid.

De loonsverhoging die in de cao is afgesproken is volgens CNV wel een 'tegenvaller'. De vakbond had tijdens de onderhandelingen hoger ingezet. Mede om die reden heeft collega-vakbond FNV het akkoord niet getekend. FNV zou ook ontevreden zijn om enkele cao-bepalingen. De supermarktketen hoopt dat FNV zich alsnog achter het akkoord schaart, maar geeft aan dat er geen gesprekken meer lopen. 

Redactie LogistiekProfs


Plaats een reactie (0)

Reageren