Cabka introduceert innovatieve pallets en grote containers

Logistiekprofs op 25 maart 2024 | 2 minuten leestijd

Cabka presenteert zijn nieuwste ontwikkelingen op het gebied van producten voor de circulaire economie op de vakbeurs LogiMAT. Het bedrijf zal voor het eerst twee geavanceerde ladingdragers introduceren die zijn ontworpen om te voldoen aan de veranderende behoeften van klanten die zich inzetten voor een duurzaam milieu: de nieuwe BigBag S5 pallet en de nieuwe opvouwbare grote container, CabFold Hybrid.

Cabka ontwikkelt niet alleen innovatieve, maar ook duurzame oplossingen die de impact op het milieu verminderen en voldoen aan de eisen van moderne logistieke processen. In nauwe samenwerking met zijn klanten heeft Cabka twee innovaties ontwikkeld die nu voor het eerst aan het publiek worden gepresenteerd.

Veilig BigBag transport

De BigBag S5 pallet is het resultaat van een samenwerking tussen Red Bull en Cabka met als doel het transport van ingrediënten te optimaliseren en duurzaamheid te bevorderen. Deze speciaal ontworpen pallet, gemaakt van 100% gerecycled plastic, maakt een gesloten kringloop mogelijk tussen de faciliteiten van Red Bull in Europa en de VS. Met afmetingen van 1150 x 950 x 150 mm en een laadvermogen van 1000 kg, zorgt de BigBag S5 voor een opmerkelijke reductie (20%) in containertransport door efficiënt gebruik te maken van de ruimte in standaard zeecontainers.

Deze pallet is niet alleen milieuvriendelijk, maar ook gemaakt om de behandeling en bescherming van Big Bags tijdens het transport te verbeteren, waardoor de veiligheid van waardevolle inhoud wordt gegarandeerd. Het ontwerp biedt uitzonderlijke stabiliteit voor dubbel stapelen, bescherming tegen beschadiging tijdens het hanteren van de pallet, compatibiliteit met rollenbanen, vier inrijrichtingen en een dekontwerp dat de lading van de Big Bag centreert, wat de stabiliteit tijdens het transport verbetert. Cabka breidt deze palletoplossing nu uit naar andere bedrijven die regelmatig Big Bags versturen in zeecontainers en op zoek zijn naar superieure bescherming voor hun kostbare vracht.

Gerelateerde artikelen