BuyBay moet capaciteit vergroten door groeiende retourstroom
Last Mile 15.04.2019 | Branchenieuws

BuyBay moet capaciteit vergroten door groeiende retourstroom

Retourenspecialist BuyBay moet een groeiende stroom aan producten verwerken. Het bedrijf heeft zijn opslagcapaciteit daarom verviervoudigd. 

In het magazijn van BuyBay in Wijchen, vlakbij de Duitse grens, was voorheen ruimte voor 25.000 producten. Nog dit jaar wil de retourverwerker doorgroeien tot een capaciteit van 100.000 producten. 

BuyBay probeert verspilling van retourproducten tegen te gaan door ze aan een nieuwe eigenaar te verkopen. Het gaat om producten die niet meer helemaal nieuw zijn, bijvoorbeeld omdat ze uit de verpakking zijn geweest. Het techbedrijf richt zich op de verkoop van deze producten, maar biedt ook logistieke diensten aan, van opslag tot distributie. BuyBay werkt onder meer met bol.com, Coolblue en Wehkamp.

Een jaar geleden ontving BuyBay twee miljoen euro aan subsidie van de Europese Commissie. De subsidie valt onder het programma 'Horizon 2020', bedoeld om Europese innovatie een impuls te geven. Met het geld heeft zijn positie in Europa verder versterkt. Duitsland is inmiddels één van de belangrijkste afzetmarkten van de retourenspecialist.


Plaats een reactie (0)

Reageren