BuyBay betrekt nieuw retourenmagazijn

Logistiekprofs op 11 September 2017

Retourenspecialist BuyBay heeft het druk. Om de groeiende stroom aan retourproducten te kunnen verwerken heeft het bedrijven een nieuw magazijn in Wijchen, nabij Nijmegen, betrokken.

Het magazijn bevindt zich vlakbij het huidige distributiecentrum en biedt 10.000 vierkante meter aan opslagruimte. BuyBay richt zich op de verkoop van teruggestuurde producten. Het gaat om producten die niet meer helemaal nieuw zijn, omdat ze bijvoorbeeld al uit de verpakking zijn geweest. BuyBay verzorgt optioneel ook het logistieke proces, van opslag tot distributie. Het nieuwe magazijn is dan ook volledig ingericht voor het ontvangen en opnieuw verkopen van producten van grote webwinkels, merken en distributeurs. 

BuyBay heeft bewust voor Wijchen gekozen. Door de nabijheid van het huidige warehouse kan de werkgelegenheid behouden worden. Daarnaast ligt Wijchen vlakbij de Duitse grens, waardoor niet alleen de Nederlandse maar ook de Duitse markt snel bediend kan worden. BuyBay haalde eerder een investering op om de uitbreiding naar Duitsland mogelijk te maken. De Duitse markt is ondertussen één van de belangrijkste afzetmarkten voor BuyBay.

Erik Bosgoed, Oprichter en Operationeel Directeur: “Het nieuwe warehouse is niet alleen groter, maar ook slimmer ingericht. Er worden dagelijks duizenden producten verwerkt van Airfryers tot iPhones. Door onze snelle groei was die slimmere inrichting noodzakelijk. Daarnaast hebben we een nieuw Warehouse Management System geïmplementeerd waardoor we onze producten sneller en efficiënter kunnen verwerken en daardoor nog eerder bij een nieuwe koper kunnen krijgen. Vanuit Wijchen worden de producten naar heel Europa verscheept.”

Redactie LogistiekProfs