Busmaatschappij wil pakketten bezorgen in de regio
E-commerce 06.03.2020 | Branchenieuws

Busmaatschappij wil pakketten bezorgen in de regio

Busmaatschappij Connexxion wil lijnbussen inzetten voor het vervoeren van pakketten. Op deze manier hoopt het slechtgevulde bussen in de regio alsnog vol te krijgen. 

Dat laat Pier Eringa, CEO van moederbedrijf Transdev Nederland, optekenen in de Telegraaf. De busmaatschappij denkt aan een proef in de kop van Noord-Holland en Zeeland, dunbevolkte gebieden waar vaak weinig passagiers met de bus reizen. "We gaan praten met bezorgdiensten om samen efficiënter te kunnen werken. Ook zij rijden in de regio vaak met halfvolle busjes."

Ook uitkomst in steden

Ook in stadscentra ziet Eringa mogelijkheden. "Al die bestelbusjes lopen nu uit de hand. Het ov heeft al een goed vertakt netwerk in steden, daar kun je samen wat mee."

De CEO hoopt de komende periode in gesprek te gaan met geïnteresseerde marktpartijen. Hij denkt daarbij aan bedrijven als PostNL, Coolblue en Albert Heijn. "Zij brengen steeds meer spullen rond. Waarom dat niet combineren met reizigersvervoer in gedeelde voertuigen?”

Juridische bezwaren

Hoe het pakketje uiteindelijk van de bushalte naar de voordeur van de klant komt, wordt in het artikel niet besproken. De topman zegt zich bewust te zijn van de juridische bezwaren die 'ongetwijfeld zullen opduiken'. Met een paar aanpassingen aan de Connexxion-bussen verwacht hij dat dit uiteindelijk geen problemen moet opleveren, 

Afbeelding: Jarretera / Shutterstock.com

Plaats een reactie (0)

Reageren