Bunzl betrekt nieuw distributiecentrum in Arnhem
Bouw & Vastgoed 16.12.2019 | Branchenieuws

Bunzl betrekt nieuw distributiecentrum in Arnhem

Bunzl, leverancier van verbruiksartikelen, heeft in Arnhem een nieuw distributiecentrum in gebruik genomen. Het beursgenoteerde bedrijf zocht naar ruimte om de komende tien jaar door te kunnen groeien. 

Bunzl levert verpakkingen en wegwerpartikelen aan bedrijven in non food. Door de snelle groei verzorgde Bunzl zijn logistiek de afgelopen jaren gedeeltelijk op een externe locatie. Het leveren vanuit verschillende distributiecentra bleek echter inefficiënt. Daarom werd voor de bedrijfstak Retail & Industrie werd afgelopen jaar een nieuw distributiecentrum gebouwd.

Reesink Logistic Solutions

Bunzl zette in op nieuwbouw en liet Reesink Logistic Solutions een groot deel van de inrichting verzorgen. Volgens Reesink Logistic Solutions is het magazijn, dat in juni werd opgeleverd, 'slimmer en efficiënter' ingericht. Door brede gangen en grotere stellingplekken kunnen pallets met afwijkende formaten gemakkelijk verwerkt worden. Een nieuwe indeling verkort de looptijden en leidt tot minder intern transport. 

"We hebben mobiele werkstations ingericht en een deel van het orderpickingproces is geautomatiseerd door de aanschaf van paternosters", zegt Wilbert van Wachtendonk, Managing Director bij Bunzl. "Het aantal manuele handelingen bij orderpicking is daarmee drastisch afgenomen. Je moet je voorstellen dat we voor supermarkten per winkel de orders sorteren op een rolcontainer. Denk aan een pallet vol broodzakken maar ook een schoonmaakborstel of zeem. Automatisering helpt ons om sneller en foutloos te werken.” Het pand telt 27.000 palletplaatsen, daarvan zijn er nu 19.000 in gebruik.

Verlengen besteltijden

Bunzl hoeft nog niet dag en nacht te leveren, maar ziet wel dat de business-to-business markt steeds meer verschuift richting 24-7 levering. "We gaan onze besteltijden verlengen om daarmee het bestelgemak voor onze klanten te verhogen", aldus Wachtendonk. 


Plaats een reactie (0)

Reageren