Budbee breidt uit naar België

Logistiekprofs op 16 March 2021

Logtechbedrijf Budbee breidt komend kwartaal uit naar België. De verdere uitrol in Europa volgt nadat de pakketbezorger in een investeringsronde 52 miljoen euro ophaalde. 

Budbee start in de regio’s Vlaanderen en Brussel. Daarna volgt uitbreiding in Wallonië. De pakketten van klanten als MyJewellery en NAKD worden verzameld in drie nieuwe hubs in West-, Midden- en Oost-Vlaanderen. 

Naast België is het snelgroeiende Budbee actief in Nederland, Zweden, Denemarken en Finland. Daar bezorgt het onder meer voor Zalando, Asos, H&M, Flinders en Fonq. Het Zweedse bedrijf werkt met technologie waarmee klanten kunnen zien door welk voertuig hun pakketje wordt gebracht en ze tot 13.00 uur de levertijd kunnen aanpassen. Hierdoor slaagt 97 procent van de eerste afleverpogingen, stelt Budbee. 

Begin dit jaar ontving het logtechbedrijf een kapitaalinjectie ter waarde van 52 miljoen euro. Daarmee wil het uitbreiden in Europa en de transformatie naar fossielvrij bezorgen versnellen.  Cargo-fietsen, elektrische voertuigen, gebruik van groen gas en voertuigen gevuld met gerecyclede en plantaardige olie moeten daaraan bijdragen.